Ventilatie

Om de kwaliteit van de binnenlucht te garanderen, is een goede ventilatiesysteem onontbeerlijk. Maar welke is nu passend voor jouw woning?  
Met de ventilatie-oplossingen van Erro Heating maak je altijd de juiste keuze!

Ventilatie

Omdat woningen, kantoren en scholen steeds beter geïsoleerd en luchtdicht afgewerkt worden, is ventileren een must. Een mens ademt zuurstof in en koolstofdioxide en waterdamp uit. Met twee volwassenen in een gesloten slaapkamer , kan de ademlucht na 2 uur reeds giftig worden door de hoeveelheid koolstofdioxide. Het natuurlijk tochten van oude huizen is niet meer en daardoor moeten we mechanisch gaan ventileren van alle woonruimten.

Vochtophoping zorgt voor schimmels in plafond en muren, verontreinigende lucht bevordert allergieën, andere gezondheidsklachten zoals concentratieproblemen, vermoeidheid en hoofdpijn. Dit is heel gemakkelijk te verhelpen, verluchten door mechanische ventilatie. Met in het achterhoofd het energieverbruik is systeem D natuurlijk de eerste keuze. Waar de energie van de afgezogen lucht de (in de winter) koude buitenlucht opwarmt, en zo slechts een 15% warmteverlies aanrekent, in tegenstelling tot systeem C(+) die je warmte 100% door de schoorsteen blaast en de koude lucht in de woonkamer en slaapkamer binnentrekt.

Erro Heating zorgt voor uw ventilatieproject, hetzij doe-het-zelf met of zonder ondersteuning, tot volledige installatie zonder zorgen. Aarzel niet en contacteer ons voor een kostenloze offerte.